Ostali sportovi

Odbojkašice na Final Fouru Zlatne lige: 'Zadovoljni smo, rasli smo iz utakmice u utakmicu'

Sportnet, Matej Kačan • subota, 05.06.2021.
Odbojkašice na Final Fouru Zlatne lige: 'Zadovoljni smo, rasli smo iz utakmice u utakmicu'

Nakon pobjede nad Mađarskom u posljednjem kolu skupine Zlatne lige, hrvatske su se odbojkašice plasirale na Final Four te su ostvarile vrlo dobar uspjeh...

Hrvatska odbojkaška reprezentacija u posljednjem kolu skupine C Zlatne europske lige nadjačala je reprezentaciju Mađarske te sada čeka završetak natjecanja još dvije preostale skupine ne bi li kao druga najbolja reprezentacija ipak otputovala na Final Four koji najbolje od najboljih igraju 19. i 20. lipnja u OZK Areni Ruse u Bugarskoj.

U neizvjesna tri seta hrvatske odbojkašice dale su zaista sve od sebe, a kvalitetna, čvrsta i dobro organizirana igra iznjedrila je odličan konačni rezultat 3:0 (25:21, 25:16, 25:23). O odlasku Hrvatske na Final Four odlučit će rezultati preostalih utakmica i konačni ukupni poredak.

Tijekom utakmice s Mađarskom kapetanica Samanta Fabris s 15 poena bila je najučinkovitija u hrvatskim redovima, a slijedile su je Matea Ikić s 14 poena te Laura Miloš s 11 poena. Hrvatska je imala 11 blokova u odnosu na suparničkih 7 te 13 neforsiranih pogrešaka prema 14 reprezentacije Mađarske.

“Zadovoljni smo rezultatom. Rasli smo iz utakmice u utakmicu. Najviše me veseli što ova ekipa ima još puno prostora za napredak. Nadam se da ćemo dobiti priliku za Final Four jer radom i disciplinom možemo pokazati još veće i bolje stvari", istaknula je kapetanica hrvatske odbojkaške reprezentacije Samanta Fabris.

Za Hrvatsku su igrale: Rene Sain, Katarina Pavičić, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Martina Samadan, Klara Perić, Lea Deak i Andrea Mihaljević.

“Jako sam sretna i ponosna zbog ove pobjede. Nadam se da će nam se malo poklopiti neki rezultati drugih skupina te da ćemo otići na Final Four i pokazati koliko znamo i možemo. Trebalo nam je malo vremena da se uhodamo no iz utakmice u utakmicu igrale smo sve bolje i pokazale pravu kvalitetu. Nadam se da ćemo dobiti priliku sudjelovati u Final Four-u te onda tamo pokazati da to i zavrjeđujemo", istaknula je igračica Božana Butigan.

Hrvatsku odbojkašku reprezentaciju ovog ljeta očekuje i jedan od najvažnijih ovogodišnjih nastupa, onaj na Europskom prvenstvu koje se igra od 18. kolovoza do 4. rujna u Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj i Srbiji. Zadar je domaćin skupine C u kojoj će uz Hrvatsku igrati reprezentacije Italije, Bjelorusije, Slovačke, Mađarske i Švicarske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!