Ostali sportovi

Filip Mihaljević s novim rekordom: 'Doći će i hitac od 22 metra'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 07.06.2021.
Filip Mihaljević s novim rekordom: 'Doći će i hitac od 22 metra'
Foto: Pixsell

Filip Mihaljević na Prvenstvu Hrvatske postavio je novi rekord u kugli, hitac od 21.94 metra za deset centimetara je bolji od njegovog najboljeg dosadašnjeg...

Najbolji hrvatski atletičar u ovom trenutku, Filip Mihaljević, popravio je hrvatski rekord u bacanju kugle. Vrlo malo mu je nedostajalo do čarobne granice od 22 metra koja je rezervirana samo za one najbolje,kugla je sletjela na 21 metar i 94 centimetra.

Mihaljević nije skrivao zadovoljstvo, a osjeća i da će uskoro doći i hitac preko 22 metra.

"Zadovoljan sam, hitac je bio dobar, ali imam osjećaj da mogu još bolje. Još mna mitingu Dijamantne lige vidjelo se da mogu puno više od 21.57 koliko sam bacio. Doći će i taj hitac od 22 metra, vjerujem ove sezone. Ne mogu reći kada i gdje, moram biti strpljiv", kaže Mihaljević za Večernji list.

Pred Mihaljevićem je nastup na Dijamantnoj ligi u Rimu, miting je na rasporedu u četvrtak nakon čega slijedi kraća pauza.

"Očekuje s jača konkurencija nego u Dohi iako još uvijek nema Amerikanaca koje očekuju trialsi. Još se privikavam na to novo praviloprema kojem se brišu hici iz prvih pet serija i odlučujući za plasman je onaj u šestoj. Besmisleno je, mogu u prvoj seriji baciti 22 metra, a u trećoj 20 i biti treći, no tko nas pita."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!