Košarka

Biserka Petrović: 'Ljubav naroda je najveća Draženova medalja'

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 07.06.2021.
Biserka Petrović: 'Ljubav naroda je najveća Draženova medalja'

Danas se obilježava 28. godišnjica smrti Dražena Petrovića. Izaslanstvo Cibone tim povodom položilo je vijence i zapalilo svijeće na Draženov grob...

Prošlo je 28 tužnih godina bez našeg košarkaškog Mozarta.

Povodom obilježavanja obljetnice smrti Dražena Petrovića ispred Košarkaškog kluba Cibona su predsjednik kluba Mladen Bušić, direktor Domagoj Čavlović, sportski direktor Marin Rozić i igrači Lovro Gnjidić i Danko Branković položili vijenac i zapalili svijeće na gradskom groblju Mirogoj, u društvu Draženove majke Biserke i zamjenika gradonačelnika Luke Korleata.

"Dražen je jači od svega. 28 godina ga fizički nema, a ni sama nisam mogla znati da će toliko ući u ljude i najveća njegova medalja je ljubav naroda. Zato nam je za proširenje Draženovog muzeja iz Pariza stigla njegova voštana figura za koju sam mislila da neću preživjeti. Nadam se da ćemo taj dio proširenja obaviti do njegovog rođendana zato što smo za proširenje već dio obavili. To će za djecu biti predivna stvar jer su meni djeca na prvom mjestu. Dražen će pomoću svjetala u olimpijskim krugovima igrati košarku i djeca će gledati kako se sve može postići u životu s radom i radom. Ovih dana sam baš jako emotivna", istaknula je Biserka Petrović.

Luka Korleat, zamjenik gradonačelnika, dodao je kako će se zalagati za poboljšanje infrastrukture.

"Dražen je bio idol moje generacije. Košarka je bila medij preko kojeg smo se družili i razmjenjivali iskustva na školskim i kvartovskim košarkaškim terenima. U tom smislu ću apelirati da se sportska infrastuktura poboljša i da se sport i košarka kao medij i dalje koriste u tom smislu. Draženovo svjetlo će sijati zauvijek."

Sporski direktor Cibone Marin Rozić ističe:

"Ovaj dan je uvijek težak, uvijek si postavljamo pitanje je li moglo drugačije. Dražen je bez obzira na tih 28 godina i dalje živ i pripada svima nama. Izvor je čudesne inspiracije za sve one koji vole košarku. Njegova nevjerojatna energija, motivacija i rad su napravile da on traje toliko dugo. Dražen i Cibona su nerazdvojni, on je primjer za sve naše mlađe generacije."

AUTOR: KK Cibona

HT Premijer liga

1Zadar 294+527
2Split 267+394
3Cibona 267+551
4Gorica 249+372
5Sonik Puntamika 1815-139
6Adria Oil Škrljevo 1815-59
7Zabok 1518-101
8Šibenka 1320-154
9Vrijednosnice Osijek 1023-191
10Alkar 924-192
11Furnir 726-343
12Hermes Analitica 330-665

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!