Ostali sportovi

Marin Ranteš osvojio svjetsku broncu u BMX Freestyle disciplini

HINA, Matej Kačan • utorak, 08.06.2021.
Marin Ranteš osvojio svjetsku broncu u BMX Freestyle disciplini

U sezoni u kojoj će se BMX Freestyle predstaviti i na Olimpijskim igrama, Hrvatska ima jaku uzdanicu u Marinu Rntešu koji je upravo osvojio borncu na SP u toj disciplini...

Najbolji hrvatski bikliclist slobodnim načinom Marin Ranteš osvojio je brončano odličje Svjetskom BMX Freestyle prvenstvu u Montpellieru u Francuskoj.

Mladi Varaždinac ovim je podvigom ušao u povijest hrvatskog biciklizma jer je ostvario ujedno i najveći uspjeh jednog hrvatskog bicikliste na ovako velikom natjecanju. Marinu je ovo treće svjetsko prvenstvo u karijeri i najbolji ostvareni rezultat do sada. Pogled s rampe dijelio je s nekim od najvećih BMX imena današnjice - Australcem Loganom Martinom koji je osvojio zlato, dok je Amerikanac Daniel Sandoval osvojio srebro.

“Presretan sam što sam mogao voziti pod hrvatskom zastavom na UCI BMX Freestyle World Championship i zadovoljan sam broncom. Bila je velika pauza s natjecanjima radi Covid 19 situacije i uz to sam prošle godine u rujnu imao operaciju ramena i stvarno sam radio jako puno da bih došao do ovakvog rezultata. Zahvaljujem se svima koji su bili uz mene u teškim i dobrim situacijama u zadnjih godinu dana”, izjavio je Marin Ranteš.

Ovo mu je i najveći uspjeh dosad na velikim međunarodnim natjecanjima, na kojima je bio ukupni pobjednik Svjetskog kupa 2018. u kineskom Chengdu, drugi na Europskom prvenstvu, uz nekoliko pobjedničkih postolja na postajama Svjetskog kupa.

BMX Freestyle je odnedavno olimpijska disciplina i prvi put će se predstaviti na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, a na OI će nastupiti samo po devet muškaraca i žena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!