Nogomet

Bradarić: 'Sve ekipe imaju svoju šansu i teško je išta prognozirati'

Mihaela Bradovski • srijeda, 09.06.2021.
Bradarić: 'Sve ekipe imaju svoju šansu i teško je išta prognozirati'

Jedan od onih koji su bili s Igorom Bišćanom na Euiropskom prvenstvu do 21 godine, a sada su u A reprezentaciji je i Domagoj Bradarić...

Nakon odrađenog Europskog prvenstva do 21 godine, Domagoj Bradarić priključio se A reprezentaciji s kojom ide prema Europskom prvenstvu.

"Odradili smo par treninga, mi iz U-21 smo se priključili i treninzi su dobri, svi idu 100 posto. Ekipa je kvalitetna, sada već radimo na taktici. Na početku je bilo jako dobro, malo sam sada u drugom planu, a na izborniku je da odluči, radim i vidjet ćemo što će biti."

Bradarić ima konkurenciju u Gvardiolu i Barišiću koje vrlo cijeni.

"Nas trojica smo tu i svi smo kvalitetni, cijenimo se. Jako dobra je konkurencija, nadamo se prilici i radimo za to, a na izborniku je da odluči."

S izbornikom još nije konkretnije razgovarao o svojoj ulozi.

"Nešto kratko smo popričali, ali nismo još detaljno razgovarali."

Englezi ga pamte po golu koji je zabio za mladu reprezentaciju na ovogodišnjem Europskom prvenstvu te tako odveo Hrvatsku u četvrtfinale, a Englesku poslao kući.

"Uvijek se može ponoviti, nadam se prilici, radim za nju, na izborniku je da odluči, ja sam sto posto unutra i vidjet ćemo."

Bradarić je s Lilleom neočekivano došao do titule ispred PSG-a, a vjeruje i da Hrvatska iz pozicije autsajdera može iznenaditi.

"Naravno da možemo, svi koji su došli i nešto osvojili dolaze s mentalitetom pobjednika, ali velika natjecanja imaju te drugačije formate u kojima sve ekipe imaju svoju šansu i teško je išta prognozirati. Moramo dati sve od sebe i igrati kao ekipa".

Prva utakmica bit će važna, ali neće ništa odlučiti.

"Za mene je jako važna prva utakmica, ali nije presudna. Imamo tri utakmice u skupini, može se proći i kao treći, ali ako otvorimo dobro, kasnije je sve moguće."

"Radimo, imamo neki svoj plan koji ćemo probati ostvariti, obrana, napad, neka otvaranja, isprobavamo sve i gledamo što ekipi najviše paše i to ćemo iskoristiti na utakmici."

Mateo Kovačić zna sve o Englezima i pomaže suigračima s informacijama.

"Pričamo stalno i normalno da će nam reći što misli o njihovom načinu igre i mentalitetu, pomoći će nam naravno u nekoj korekciji na terenu."

FOTO: HNS

SP 2022., kvalifikacije, skupina H

1Hrvatska 1021:4+1723
2Rusija 1019:6+1322
3Slovačka 1017:10+714
4Slovenija 1013:12+114
5Cipar 104:21-175
6Malta 109:30-215

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!