Automoto

Otvoreno 47. izdanje INA Delta Rally

Sportnet • nedjelja, 13.06.2021.
Otvoreno 47. izdanje INA Delta Rally

U subotu je otvoreno novo, 47. izdanje INA Delta relija koji se održava u Hrvatskoj, a prvi je brzinski ispit bio uz Ininu zgradu u Novom Zagrebu...

Svečanom ceremonijom u subotu je otvoreno 47. izdanje INA Delta relija, a nakon tri brzinska ispita najbrža je bila slovenska posada, dok drugo mjesto drži hrvatska posada.

Prvi brzinski ispit, INA Zagreb, tradicionalni, atraktivni prolog koji se vozio uz Ininu zgradu u Novom Zagrebu, startalo je 57 posada, nakon kojeg su nastavili prema Jastrebarskom u čijoj okolici su ih čekala još dva brzinca, JASKA 1 i JASKA 2.

"O zahtjevnosti ovog najstarijeg relija u Hrvatskoj govori podatak da je do kraja dana kroz cilj prošlo 40 posada, a njih 17 imalo je tehnički kvar neke vrste. No, svi oni imaju priliku startati drugog dana, ako uspiju otkloniti kvar i osposobiti vozilo za nastavak natjecanja", navodi se u priopćenju.

Najbrža nakon tri brzinska ispita bila je slovenska posada koju čine Rok Turk i Viljem Ošlaj s Hyundai i20 R5 u vremenu 27:37,6.

Drugo mjesto drže Hrvati Viliam Prodan i Zoran Raštegorac u Fordu Fiesta Rally4 s +1:44,3 zaostatka. Treći su također Slovenci Marko Grossi i Tara Berlot u Peugeotu 208 Rally4 s +2:12,9 zaostatka za vodećim.

U nedjelju se vozi još šest brzinskih ispita Sljemenom i Hrvatskim Zagorjem. Program počinje u 8:59 sati brzincem ŠESTINE 1.

Svi sudionici i novinari dužni su se pridržavati epidemioloških mjera koje propisuje Stožer civilne zaštite i imati potvrdu da su se cijepili protiv Covid-19 ili da su preboljeli tu bolest ili moraju imati negativan test, ne stariji od 48 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Automoto
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!