Ostali sportovi

Hrvatski hrvač dobio trogodišnju suspenziju zbog nedozvoljenih supstanci

Sportnet • srijeda, 16.06.2021.
Hrvatski hrvač dobio trogodišnju suspenziju zbog nedozvoljenih supstanci
Foto: AP Images

Hrvatski hrvač Dominik Etlinger dobio je trogodišnju suspenziju od strane Stegovnog vijeća HZJZ-a nakon što su mu u oba uzorka urina pronađeni tragovi nedozvoljenih supstanci, a poništava mu se i rezultat na PH u Gospiću krajem 2020. godine...

Dominiku Etlingeru, članu Hrvačkog kluba Lokomotiva; dvostrukom državnom seniorskom prvaku u hrvanju grčko-rimskim stilom te osvajaču brončanog odličja u kategoriji do 72 kg na Europskom prvenstvu u Bukureštu, Stegovno vijeće HZJZ-a, na sjednici održanoj 23. ožujka 2021., izreklo je tri (3) godine razdoblja nepodobnosti.

U izrečenu mjeru uračunava se i vrijeme trajanja privremene suspenzije uvedene 17. studenog 2020., tako da izrečena mjera ističe 16. studenog 2023. godine. Status sportaša tijekom razdoblja nepodobnosti propisan je odredbom 10.12 Pravilnika za borbu protiv dopinga.

Poništavaju se rezultati postignuti na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju, održanom u Gospiću 17. listopada 2020. Uzorak urina sportaša, koji je Služba za antidoping HZJZ-a uzela tijekom dopinške kontrole na spomenutom Prvenstvu, analiziran je u akreditiranom WADA-inom laboratoriju u Seibersdorfu (AUT). <š>U uzorku A utvrđena je prisutnost metabolita zabranjene tvari GW1516, koja se nalazi u kategoriji S4.5.1 Modulatori metabolizma (S4. HORMONI I MODULATORI METABOLIZMA) Popisa zabranjenih sredstava 2020. Sportaš je zatražio analizu uzorka B, koja je izvršena 28. siječnja 2021., također u laboratoriju u Seibersdorfu koja je potvrdila rezultat analize A uzorka, odnosno i u uzorku B utvrđena je prisutnost metabolita zabranjene tvari GW1516.

Sportaš nije imao terapijsko izuzeće, a nakon analize uzorka B priznao je inkriminaciju u vidu kršenja odredbe 2.1 Pravilnika. Protiv ove odluke nezadovoljna strana ima pravo žalbe u roku od 21 (dvadesetjedan) dan od primitka prijepisa ove odluke. Žalba se podnosi u dva primjerka Stegovnom vijeću HZJZ, a o njoj odlučuje Sportski arbitražni sud (CAS).

AUTOR: HZJZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!