Ostali sportovi

Sha'Carri Richardson ipak nije na popisu američke reprezentacije

Matej Kačan • srijeda, 07.07.2021.
Sha'Carri Richardson ipak nije na popisu američke reprezentacije
Foto: AP Images

Suspendirana sprinterica Sha'Carri Richardson ipak se zbog pozitivnog nalaza na marihuanu nije našla na popisu američke reprezentacije za Tokio, iako joj suspenzija završava prije štafete...

Američka sprinterica Sha'Carri Richardson, koja je dobila kaznu od jednog mjeseca zbog pozitivnog nalaza na marihuanu, ipak se nije našla na popisu američke reprezentacije za OI u Tokiju te neće trčati na 100 metara, ali ni štafetu.

Richardson je slavila na 100 metara na američkim kvalifikacijama u Eugeneu te je trebala biti glavna američka uzdanica u sprintu, ali je pala na doping kontroli zbog tragova marihuane. Dobila je kaznu od 30 dana koja bi istekla prije petog kolovoza kad je na rasporedu ženska 4x100 štafeta.

Suspenzija za Richardson povela je veliku raspravu u američkom i svjetskom javnom prostoru oko toga treba li marihuana biti zabranjena supstanca s obzirom na to da nije doping koji utječe na performanse, a u većini američkih država je legalna.

Mnoge sportske i javne ličnosti u SAD su stale u njenu obranu, ali su pravila jasna. Ipak, istekom suspenzije teoretski je mogla nastupati u štafeti, ali je nema na popisu pa tako najbolju američku sprintericu ipak nećemo gledati u Tokiju.

Američka atletska federacija je uz listu izbacila priopćenje u kojem se navodi da suosjeća s Richardson te da se međunarodna pravila u vezi marihuane svakako trebaju promotriti i mijenjati, ali da u isto vrijeme moraju biti pošteni i prema ostalim atletičarima kojima su OI san.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!