Ostali sportovi

Vištica očekivano lagano do prvog mjesta na Blue Red Green Lake triatlonu u Imotskom

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 12.07.2021.
Vištica očekivano lagano do prvog mjesta na Blue Red Green Lake triatlonu u Imotskom

Na uistinu izvanredno organiziranom Blue Red Green Lake – Croatia eXtreme sprint Triathlonu održanom u Imotskom Andrej Vištica očekivano je osvojio prvo mjesto s vremenom sat, 13 minuta i 25 sekundi, tri minute ispred Dejana Patrčevića i Marina Koceića.

Već samo vrijeme pokazuje o kako je teškom natjecanju riječ obzirom da bi prva trojka bez puno muke na ravnoj podlozi ovu utrku završila ispod sat vremena. No 130 metara ukupno uspona na pet km trčanja i preko 400 na 20 km bicikla također ne pokazuju pravu težinu ovog triatlona. Naime, organizatori su plivačku stazu postavili u jednom od najljepših jezera na svijetu, Modrom, gdje su nakon 750 metara plivanja triatlonci morali u prvoj tranziciji otrčati preko kilometra na deset posto nagiba uzbrdo uz brijeg do vrha imotske tvrđave gdje su ih čekali bicikli za nastavak utrke. Vozilo se do Zelenog jezera ili Ričica i nazad, a zatim trčalo krugove do Crvenog jezera i cilja u Imotskom. Trčanje su organizatori dodatno ukrasili, na početku sa 130 stepenica uzbrdo i na kraju 101. stepenici uspona prije samog cilja.

Prvi je isplivao Koceić, odmah iza njega Patrčević pa Vištica, no Vištica se brzo odvaja i stvara tri minute prednosti koje održava do kraja te potvrđuje dominaciju kralja hrvatskog triatlona. Puno je zanimljivija borba bila za drugo mjesto gdje su Patrčević i Koceić vozili zajedno i imali tešku borbu na trčanju. Na kraju legenda splitskog triatlona, Marin Koceić, nije uspio dohvatiti to drugo mjesto za samo 15 sekundi.

"Najteži Sprint triatlon koji sam odradio u životu, ali nije mi žao. Rijetko možete vidjeti ovakve krajolike i ovakvu kombinaciju jezera, biciklističkih staza i trčanja kao što je u Imotskom. Svaka pohvala organizatorima. Ova će mi utrka svakako pomoći na glavnom cilju sezone - završavanju Ironman utrke ispod osam sati i rušenju hrvatskog rekorda koji je trenutno osam sati i 12 minuta", izjavio je Andrej nakon utrke.

Primarni cilj sezone je rušenje hrvatskog rekorda u Ironmanu za kraće od osam sati te nastup na svjetskom Ironman prvenstvu 2021. godine koje će se održati na Havajima. Obzirom na neizvjestan kalendar utrka još nije odlučio na koje će dvije utrke iz Ironman serije nastupiti u rujnu. Ono što je sigurno je da će nastupiti na Embrunmanu i Triatlon Alpe d'Huez na kojima tradicionalno nastupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!