Ostali sportovi

Drama u Tokiju, nije isključeno otkazivanje Igara

Branimir Korać • utorak, 20.07.2021.
Drama u Tokiju, nije isključeno otkazivanje Igara
Foto: AP Images

Za petak je zakazano otvaranje Olimpijskih igara u Tokiju, a sutra bi trebala početi prva natjecanja. Međutim pojavio se upitnik hoće li se Igre uopće održati...

Novi pozitivni slučajevi povezani s Olimpijskim igrama u Tokiju doveli su do potencijalnog otkazivanja Igara. Iako je većina sportaša već u Tokiju i smještena u Olimpijskom selu, predsjednik Organizacijskog odbora Olimpijskih igara Toshiro Muto poslao je upozorenje.

"Ne možemo predvidjeti što će se događati s brojem zaraženih stoga ćemo nastaviti s razgovorima ako dođe do porasta broha. Dogovorili smo se da ovisno o situaciji s koronavirusom, da ćemo ponovno održati sastanak svih uključenih strana. Broj može rasti i padati, vidjet ćemo kakva će odluka biti ako dođe do novog porasta", poručio je Muto.

Prema vijestima iz Japana, Igre zasad idu prema planiranom, ali neposredno prije otvaranja bit će održan sastanak i ako situacija ne bude dobra u tom trenutku, otkazivanje Igara je opcija bez obzira na to što bi to bilo "pet do dvanaest".

Ono što je zasad sigurno, Igre će se definitivno na svim borilištima održati bez prisustva gledatelja. Isto tako glavni sponzori Olimpijskih igara neće prisustvovati ceremoniji otvaranja Igara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!