Košarka

Antetokounmpo: 'Sad sam prvak, zabijao sam bacanja kad je trebalo!'

Matej Kačan • srijeda, 21.07.2021.
Antetokounmpo: 'Sad sam prvak, zabijao sam bacanja kad je trebalo!'
Foto: AP Images

MVP finala i novi prvak Giannis Antetokounmpo komentirao je svoj osvojeni naslov i činjenicu da je postigao sve. Giannis je svjestan da je sve postigao na teži način...

Novi MVP finala NBA lige je Giannis Antetokounmpo koji je nakon utakmice i naslova komentirao svoje početke karijere i što ovo znači za njega, ali i svu djecu diljem svijeta kojoj je uzor. Giannis je dijete koje je došlo "iz ničega", a u NBA ligi je postigao sve.

"Počeo sam igrati košarku da pomognem obitelji, da nas pokušam izvući iz nevolje u kojoj smo bili kao djeca. Nikad nisam mislio da će ovakav trenutak doći, da ću s 26 godina igrati NBA finale. Čak ne i osvojiti, samo igrati finale i biti dio ovog putovanja je nešto posebno. Nikad nisam mislio da ću sjediti ovdje s ovim trofejima, stvarno smo došli daleko."

Priča o Giannisu priča je o izbjeglici, o obitelji koja nije imala ništa, a došla je do toga da su sva braća vrhunski igrači s NBA naslovom i titulom MVP-a finala u vitrinama.

"Predstavljam svoje obje zemlje, Nigeriju i Grčku. Znam da sam uzor mnogoj djeci, ne samo u Nigeriji, već u cijeloj Africi, Grčkoj i Europi. Ovo bi trebalo postići da svako dijete diljem svijeta vjeruje u snove. Bez obzira bila vam karijera košarka ili nešto drugo, kad ste dolje i kad ne ide, nastavite raditi i ne dajte da vam itko kaže što možete, a što ne možete napraviti."

Giannis je vjerovao u sebe i postigao je sve, pa čak i slobodna bacanja za koja je često kritiziran, a u šestoj ih je gađao 17/19.

"Ljudi govore da ne mogu zabijati bacanja, večeras sam ih zabijao! I sad sam prvak, zabio sam ih kad je trebalo! Nadam se da dajem ljudima nadu da se sve može. Prije osam godina nisam znao što dalje, mama je prodavala stvari na ulici, a sad sjedim na vrhu vrhova", poručio je MVP finala. koji je do toga došao na teži način:

"Lako sam se mogao pridružiti nekoj supermomčadi i osvojiti sve. No, ovo ovdje, ovo je teži način", poručio je za kraj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!