Ostali sportovi

Marinić izborio polufinale sjajnim petim mjestom

Matej Kačan • nedjelja, 25.07.2021.
Marinić izborio polufinale sjajnim petim mjestom

Hrvatski kanuaš na divljim vodama Matija Marinić priuštio nam je sjajne vijesti iz Tokija. Marinić je izborio polufinale, ali je to učinio fantastičnim petim mjestom...

Hrvatski kanuaš na divljim vodama Matija Marinić odradio je jako dobar nastup u prvom dijelu svoje discipline na Olimpijskim igrama. Marinić je u kvalifikacijama završio sjajan peti od 18 kanuaša te je izborio polufinale.

Drama i strepnja nestale su već nakon prve vožnje koju je Marinić odradio bez kazni sa 100.33 sekunde, samo sekundu i pol zaostatka za vodećim Slovencem Benjaminom Savšekom. To ga je uoči druge vožnje smjestilo na peto mjesto.

Njega je zadržao i u drugoj vožnji gdje je također bio vrlo brz, ali je jednom dotaknuo vrata. Dogodilo se to na 11. vratima pa je dobio dvije sekunde kazne, što je njegovo vrijeme smjestilo na 101.66, što je bilo četvrto vrijeme druge vožnje.

Računaju se bolja vremena pa je Mariniću ubrojeno peto vrijeme prve vožnje i stresa oko prolaska u polufinale nije bilo. Naime, od 18 kanuaša koliko je nastupilo u kvalifikacijama, dalje je išlo njih 15.

Treće vrijeme kvalifikacija imao je Britanac Ada Burgess koji je popravio svoje vrijeme te je u drugoj vožnji bio najbrži s 99.64 sekundi, što je ukupno bilo dovoljno za treće mjesto. Najbolji je na kraju bio Matej Benuš iz Slovačke koji je odradio sjajnu drugu vožnju s 96.89, što jebilo uvjerljivo najbolje vrijeme dana.

Marinić će u polufinalu nastupiti u ponedjeljak u 7 sati po hrvatskom vremenu, a ako uđe u prvih deset, finale je u 8:45 i ima se čemu nadati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!