Ostali sportovi

Marinić: 'Zadovoljan sam s obje vožnje, ali posao nije gotov'

HINA, Matej Kačan • nedjelja, 25.07.2021.
Marinić: 'Zadovoljan sam s obje vožnje, ali posao nije gotov'

Hrvatski kanuist na divljim vodama Matija Marinić komentirao je svoj nastup u kvalifikacijama gdje je petim mjestom izborio mjesto u polufinalu u ponedjeljak...

Hrvatski slalomaš na divljim vodama, kanuist Matija Marinić izborio je mjesto u polufinalu olimpijskog natjecanja s petim rezultatom u kvalifikacijama.

Najuspješniji u kvalifikacijskoj utrci bio je Slovenac Benjamin Savšek (98.82 sekunde). Marinić je ostvario 1.51 sekundu slabije vrijeme (100.33 sekunde). Iza Savšeka je čak pet natjecatelja s razlikom manjom od dvije sekunde.

"Zadovoljan sam s obje vožnje. Žao mi je što sam 11. vrata dodirnuo kacigom, no i sam sam osjetio taj dodir, pa sam svjestan da su suci tu ispravno sudili. Posao još nije dovršen. Sutra moram dati sve od sebe i pametno odvoziti polufinalnu utrku kako bih izborio finale“, kazao je Marinić.

Prvim službenim nastupom Marinića na Olimpijskim igrama iznimno je zadovoljan njegov trener Stjepan Perestegi.

"Matija je jedan od rijetkih natjecatelja koji su odlično izvozili obje vožnje kvalifikacijske utrke. To mu jača samopouzdanje i jamstvo nam je da sutra može odraditi dobar posao. Šteta što je napravio „liz“ vrata kacigom, ali to se događa. Njegove vožnje danas potvrda su da su nam očekivanja da uđe u finale, realna", rekao je Perestegi.

U ponedjeljak 26. srpnja vozi se polufinalna utrka u 7 sati, a nekoliko sati nakon nje i finalna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!