Ostali sportovi

Stipanović i Vorobjeva pali na deseto mjesto, Fantelama prekinut plov

HINA, Matej Kačan • utorak, 27.07.2021.
Stipanović i Vorobjeva pali na deseto mjesto, Fantelama prekinut plov
Foto: AP Images

Hrvatski jedriličari Tonči Stipanović i Elena Vorobjeva nisu imali dobre nastupe u utorak, dok je braći Fantela prekinut prvi pokušaj prvog plova u 49eru...

Utorak je bio loš dan za hrvatske jedriličare u klasi Laser Tončija Stipanovića i Elenu Vorobjevu, koji nisu uspjeli obraniti jučerašnje visoke pozicije i pali su u poretku.

Stipanović je s 22. i 13. ulazom u cilj u dvije današnje regate pao s drugog na deseto mjesto poretka i time ugrozio svoje šanse za medalju, pa čak i plov za medalje, u koji ulazi samo deset najboljih laseraša.

Vlasnik srebrnog odličja iz Rija se nije snašao na današnjim uvjetima vjetra oko 15-tak čvorova i novim regatnim Fujisawa, kojeg je regatni odbor koristio umjesto dosadašnjih Enoshime i Kamakure.

U ukupnom poretku vodi Cipranin Pavel Kontides, jedriličar koji većinu vremenu provodi trenirajući u Splitu, sa 17 negativnih bodova, sedam manje od drugoplasiranoga Finca Kaarla Taapera, dok je treći Australac Matt Wearn (25). Tonči je na desetom mjestu s 37 negativnih bodova, a legendarni Brazilac Robert Scheidt, koji pokušava postati prvi jedriličar koji je osvajao medalje na čak šest olimpijskih igara, zauzima petu poziciju.

Organizatori su pokušali danas nadoknaditi i odgođeni plov iz prvog dana, ali trenutno nema dovoljno vjetra za start regate.

Elena Vorobjeva pala je sa šestog na deseto mjesto nakon šest od ukupno deset plovova Laser Radiala jer je u utorak imala 16. i 15. mjesto. Ruskinja s hrvatskim državljanstvom Vorobjeva je na granici ulaska u medal-race, ima 57 negativnih bodova, a vodi Dankinja Anne Marie Rindom s 22 boda.

Hrvatski aduti u klasi 49er braća Mihovil i Šime Fantela trebali su danas započeti svoju olimpijsku avanturu, ali je prvi od tri plova zaustavljen zbog nedostatka vjetra. Fantele su krenuli sjajno i u jednom trenutku bili su drugi, ali se vjetar naglo promijenio te su pali na 11. mjesto, a plov je prekinut. U Laseru i Laser Radialu održat će se po 10 plovova nakon kojih će se po najboljih 10 plasirati u plov za odličja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!