Automoto

Austrijanci u vodstvu nakon dva brzinska ispita u Kumrovcu

Matej Kačan • subota, 04.09.2021.
Austrijanci u vodstvu nakon dva brzinska ispita u Kumrovcu

S prva dva brzinska ispita započeto je deseto jubilarno izdanje INA Rallyja u Kumrovcu, a nakon otvaranja u Termama Tuhelj i dva ispita su na vodećem mjestu Austrijanci Hermann Neubauer i Bernhard Ettel...

U Termama Tuhelj započelo je 10. jubilarno izdanje INA Rallyja Kumrovec. Prvog dana natjecanja vožena su dva brzinska ispita, a nakon njih najbrža je bila austrijska posada Hermann Neubauer/Bernhard Ettel u Ford Fiesti Rally2 s vremenom 4:26.1.

Na drugom su mjestu trenutačno Mađari Antal Kovacs/Gergely Istovics u Ford Fiesti R5 s vremenom 4:35.3, dok je treća austrijska posada u sastavu Peter Eibisberger/Claudia Maier u Ford Fiesti Rally2 s vremenom 4:35,8.

Najbolje plasiranu hrvatsku posadu čine Juraj Šebalj i Ivan Pogačić iz AKK Sveta Nedelja koji voze Mitsubishi Lancer EVO X. Oni su šesti s vremenom 4:40.2.

Inače, Rally Kumrovec uvijek je otvarao domaću sezonu, ove je godine zbog WRC natjecanja Croatia Rally pomaknut na rujan. Upravo u Kumrovcu održano je finale Croatia Rallya – Powerstage. Vozači su tako prepoznali važnost i atraktivnost ovih staza pa se na ovogodišnje izdanje u organizaciji Auto kluba "Delta Sport" iz Zagreba prijavilo 68 posada iz sedam europskih zemalja, no pravo nastupa na kraju ih je imalo 65.

Nakon odrađena prva dva brzinska ispita, u subotu se vozi preostalih šest i to po Kumrovcu i Zagorskim Selima. Ceremonijalni start kreće u 10 sati, a prvi brzinac na rasporedu je od 11 sati i 24 minute.

Ukupna dužina itinerera 10. INA Kumrovec Rallyja iznosi 161.48 km, od čega 76.09 km otpada na brzinske ispite, a trasa je i ove godine ista i vozačima dobro poznata. Evo što je o samom jubilarnom izdanju natjecanja rekao direktor rallyja Željko Štefanić:

"Deset godina je poprilično puno, baš smo sretni. Jedina razlika je što smo malo start pomaknuli za sat vremena. Posebnost je ove godine jedino to što obilježavamo jubilej od deset godina. Baš se veselimo."

Dodajmo da posebnost kumrovečkih brzinaca leži u uskoj stazi s mnoštvom vezanih zavoja i prijevoja, a publika već godinama prepoznaje Rally Kumrovec kao događaj koji donosi atraktivne vožnje.

Rekorder je, zasad, Janos Szilagyi, koji je tri puta pobjeđivao u Mitsubishi Lanceru Evolution IX, a 2013. godine povukao se iz natjecanja zbog bolesti suvozača u trenutku dok je vodio. Jedini Hrvat koji je osvojio Rally Kumrovec je Daniel Šaškin koji je u Mitsubishi Lanceru Evo X slavio baš te, 2013. godine. Posljednjih godina dominirali su Austrijanci.

Jubilarni, 10. INA Rally Kumrovec boduje se za FIA Prvenstvo Centralnoeuropske zone, Međunarodno Zonsko Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske i Otvoreno Prvenstvo Zagreba.

FOTO: Uroš Modlic

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!