Ostali sportovi

Usain Bolt: 'Razmišljao sam o povratku za Tokio'

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 09.09.2021.
Usain Bolt: 'Razmišljao sam o povratku za Tokio'
Foto: Davor Sajko

Najveći sprinter svih vremena, aktualni svjetski rekorder na 100 i 200 metara Usain Bolt priznao je kako je razmišljao o povratku na stazu za Olimpijske igre u Tokiju...

Svjetski rekorder na 100 i 200 metara, 35-godišnji Jamajčanin Usain Bolt priznao je u razgovoru za BBC da je "razmišljao o povratku na stazu za Olimpijske igre u Tokiju", ali i dodao da je sada prekasno za povratak atletici.

Bolt je sjajnu karijeru u kojoj je osvojio osam zlatnih olimpijskih medalja i 11 naslova svjetskog prvaka, završio na Svjetskom prvenstvu u Londonu 2017., s navršenom 31 godinom.

"Kad sam svom treneru rekao da idem u mirovinu, posjeo me i rekao mi da kad donesem tu odluku, onda je ona konačna. Rekao mi je da neće prolaziti nikakve oproštajne turneje i da budem siguran da sam spreman za mirovinu", izjavio je Bolt te priznao da je bilo trenutaka kad ga je 'škakljala' misao o povratku.

"Sad je prekasno. Da sam se odlučio na povratak, to bih učinio na ovim Olimpijskim igrama. Sjećam se da sam 2019. otišao svom treneru i pitao ga što misli o povratku na Igrama? Samo me pogledao i rekao - ne započinji. Bez svog trenera ne bih to nikada napravio, jer mu vjerujem. Ako on kaže ne, onda je to tako - ali imao sam poriv."

Vlasnik svjetskih rekorda na 100 i 200 m vjeruje da bi suparništvo između jamajčanskih sprinterki Elaine Thompson-Herah i Shelly-Ann Fraser Pryce moglo dovesti do toga da ova karipska država preotme najbolje rezultate svih vremena na tim dionicama i u ženskoj konkurenciji, koji su od Olimpijskih igara u Seoulu 1988. u vlasništvu Florence Griffith-Joyner. Amerikanka je tada trčala nestvarnih 10.49 sekundi na 100 metara i prijašnji rekord Evelyn Ashford popravila za 27 stotinki. Isto je učinila i na 200 m, kad je istrčala rezultat 21.34 sekundi.

Elaine Thompson-Herah je na mitingu Dijamantne lige u Eugeneu došla na pet stotinki od rekorda na 100 m, a na Olimpijskim igrama u Tokiju je 200 m istrčala 19 stotinki sporije od Griffith-Joyner.

"Kad sam vidio da su djevojke napredovale i da su stvarno brze, pomislio sam da bi se to doista moglo dogoditi. Elaine je doista popravila tehniku, a isto je učinila i Shelly-Ann. Ljudi već godinama govore o tom rekordu. Kad bi ga uspjele srušiti, to bi bila ogromna stvar za atletiku", poručio je Bolt.

Veliki navijač Manchester Uniteda se osvrnu i na povratak Cristiana Ronalda na Old Trafford.

"To je ogromna stvar. Cristiano traži puno, tako da će to tražiti i od ovih igrača, što će ih samo učiniti boljima. On je na drugoj razini, on je stroj. Mislim da će igrati do 42. godine, jer će uvijek biti fizički spreman i na višoj razini od mnogih mlađih igrača", zaključio je Bolt.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!