Ostali sportovi

Četvero Hrvata u finalima Svjetskog kupa u Mersinu

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 10.09.2021.
Četvero Hrvata u finalima Svjetskog kupa u Mersinu
Foto: Pixsell

Hrvatska gimnastička reprezentacija izborila je četiri finala prvog kvalifikacijskog dana na Svjetskom kupu u Mersinu. Filip Ude (GK MZ Macan) na konju s hvataljkama, Tijana Korent (GK MZ Macan) na preskoku te Christina Zwicker (ZTD Hrvatski sokol) i Sara Šulekić (ZTD Hrvatski sokol) na dvovisinskim ručama mirno su prešli prvu prepreku u Turskoj.

Ude koji je prošlog vikenda u Kopru bio brončani, sada je s drugom ocjenom kvalifikacija (14,400) ušao u svoje 62. finale u karijeri na SK. Bolji od njega bio je samo prošlogodišnji prvak Europe, Albanac ruskog podrijetla Matvei Petrov (14,450). Na istoj spravi je zbog pada Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski sokol) ostao bez plasmana među osam (10,600).

“Zadovoljan sam sa svojom izvedbom. Išao sam lakšu vježbu, start ocjene 5.5. Bilo je dovoljno za drugo mjesto. Za dva dana je finale i nadam se da ću odraditi malo težu vježbu i što bolje se plasirati”, kratko se javio iz Turske Filip.

Nakon Kopra niz s finalima nastavlja i Tijana Korent koja je sa 13,375 danas bila četvrta na preskoku za svoje 35. finale.

“Sretna sam što sam ušla u finale ovdje. Svoje skokove sam odradila dobro, možda čak i bolje nego u Kopru, a s time sam još više zadovoljna. Ovaj SK je puno jači, jer je došlo više cura koje skaču dosta jake skokove. Čekamo finale u nedjelju i nadam se barem jednako dobrom plasmanu kao što sam imala sada s obzirom da nam je ovo zadnji SK u sezoni i nakon njega će se definirati poredak na rang listi. Bila bih jako sretna kada bih uspjela ući u prve tri na svjetskoj rang listi preskoka”, poželjela je Tijana.

U svom prvom finalu na Svjetskim kupovima u karijeri biti će 15-godišnja aktualna viceprvakinja Europe na dvovisinskim ručama, Sara Šulekić i to zahvaljujući četvrtom mjestu i ocjeni 12,200. I europsku medalju u prosincu 2020. osvojila je upravo u Mersinu. Očito je ovaj turski grad sretan za nju.

Na istoj spravi do svog sedmog finala s petom ocjenom kvalifikacija (12,000) došla je Christina Zwicker, a sva finala na rasporedu su u nedjelju.

Hrvatska broj finala u Mersinu može povećati sutra budući da na gredi i parteru nastupa dvostruka olimpijka Ana Đerek koja na ovim spravama nosi srebrne medalje iz Kopra, te Zwicker također na istim spravama.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!