Tenis

Sofija Ćorić pobjednica u singlu i u paru na Maistra Cupu

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 20.09.2021.
Sofija Ćorić pobjednica u singlu i u paru na Maistra Cupu

Ovogodišnju sezonu međunarodnih teniskih natjecanja u Vrsaru otvorio je Maistra Cup koji se održavao od 11. do 19. rujna. Turnir je treće kategorije za djevojčice i dječake do 14 godina iz kalendara natjecanja krovne europske teniske organizacije Tennis Europe.

U teniskom centru Petalon nastupilo je više od 107 natjecateljica i natjecatelja iz 15 država. Kao i na svakom od vrsarskih turnira, koji su tijekom godina igrala i neka od najvećih imena hrvatskog tenisa, odigran je odličan tenis koji je pružio sjajan uvid u hrvatsku i europsku tenisku budućnost.

U muškom dijelu turnira pobjedu je odnio Jan Smrcka iz Njemačke, Sofija Ćorić iz Hrvatske nositeljica je naslova u ženskoj kategoriji. Sofija Ćorić slavila je i u kategoriji ženskih parova zajedno s Martom Dobrić, a u muškoj kategoriji parova turnir su osvojili Katana Skender i Jan Smrcka.

Zahvaljujući kvalitetnoj infrastrukturi i uvjetima za treniranje Vrsar, kao i obližnji Rovinj, domaćini su brojnim turnirima tijekom cijele godine te su omiljeni među mladim tenisačima iz čitave Europe i renomiranim domaćim i europskim školama tenisa koje na ovim terenima organiziraju kampove i turnire.

Organizatori turnira su teniski klub Galeb, hotelijerska kompanija Maistra i Turistička zajednica općine Vrsar.

Sljedeći na redu je međunarodni teniski turnira za djevojčice i dječake do 12 godina Memorijal Slavoj Greblo koji će se održati od 25. rujna do 2. listopada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!