Automoto

Petorica vozača do dvostrukih pobjeda na 25. Nagradi Virovitice

Sportnet • srijeda, 06.10.2021.
Petorica vozača do dvostrukih pobjeda na 25. Nagradi Virovitice

Jubilarnu 25. utrku u Virovitici, nastupom i dobrim borbama, na stazi uveličalo je 29 vozača...

Auto moto karting klub Cobra Virovitica još je jednom uspješnom organizacijom upotpunio niz karting utrka na gradskoj stazi u Virovitici, jednoj od rijetkih u Hrvatskoj i tako 25. Nagradom Virovitice 2021. obilježio i jubilej kontinuiteta i pristranosti hrvatskom karting sportu.

Podržani pokroviteljima Gradom Virovitica i Romić-Promet d.o.o., vrijedni sportski entuzijasti dočekali su nastup 29 vozača iz 12 klubova, raspoređenih u osam klasa, a sve u okviru pete i šeste bodovne utrke ovogodišnjeg Prvenstva Republike Hrvatske.

Petorica su vozača posebno dojmila svojim nastupima, obzirom da su ostvarili pobjede u obje bodovne utrke, a time uglavnom ili zacementirali ili preuzeli lidersku, vodeću poziciju svojih klasa. Tako je s dvije pobjede u klasi Rotax Max Junior Lorenzo Mahnich, iz Karting kluba Rijeka, izjednačio bodovni skor na vrhu ljestvice u klasi kojom je s tri pobjede u dosadašnjem dijelu prvenstva prednost bila na strani Frana Kranjca (KK 1 Zagreb), koji se morao pomiriti s dva druga mjesta. Dvije je nadmoćne pobjede ostvario Marko Turk, vozač KK Koprivnice, koji je u klasi Rotax Max Senior upisao pobjede s prednošću od 14.741 sekundu u prvoj ispred Timoteja Filipovića (AKK Podravina Koprivnica), odnosno 10.158 sekundi u drugoj utrci ispred Luke Raspora (AK Opatija), te tako nanizao šest uzastopnih pobjeda ove sezone. Još je jednom vozaču pošlo za nogom tih šest pobjeda u nizu, u klasi Rotax DD2 Master, ovog puta sam, bodove pobjednika upisuje Ivo Matić (AKK Podravina Koprivnica).

U klasi KZ2, nakon izbivanja s hrvatskih staza, okupiran nastupima u inozemstvu, pojavio se svojevremeni višestruki hrvatski prvak Damian Sekulić (AKK Ivanić) i polučio dvije pobjede klase ispred Marka Kranjčeca (AMKK Cobra Virovitica), kojeg su bodovi za dva druga mjesta doveli na vrh ljestvice ovogodišnjeg prvenstva klase KZ2.

Svojevrsno iznenađenje, s dvije je pobjede, polučio u klasi KZ2 Master Tomislav Škvarić (AMKK Cobra) koji je za skromnih 153 tisućinke sekunde u prvoj utrci nadmašio višestrukog državnog prvaka i klupskog kolegu Nikolu Samaržiju. U drugoj je Samaržija, sredinom utrke, morao odustati i tako pobjedu prepustiti Škvariću, koji je bio znatno uspješniji od brata Tihomira. Tomislav Škvarić, s ove dvije pobjede, zasjeo je na vrh tablice PH ove sezone.

U klasi Rotax Micro Max po jednu pobjedu ostvarili su Karlo Đaković (KK Rijeka) i Vito Ćoza (AK Anvi Racing Grobnik), ali je s druga dva mjesta bodovnu prednost na tablici zadržao Šimun Borovčak (KK 1 Zagreb). Mihaelo Zorić (KK Rijeka) pobijedio je u prvoj utrci, a Vito Gajski Kustec (AKK Ivanić) u drugoj utrci klase Rotax Mini Max, ali je lider klase, s najviše bodova i četiri pobjede, ostao Zorić.

Najbolje vrijeme kruga, stazom dugom 829 metara, u bodovnim utrkama ostvario je Damian Sekulić, u vremenu 38.045 sekundi, tijekom prvog nastupa.

U klasi najmlađih Baby kart svakom se sudioniku dodjelje status pobjednika, a rezultatima na stazi slijedom su se uvrstili Noa Antonić 8KK Rijeka), Andrija Borovčak (KK 1 Zagreb) i Andrija Bjelica (AMKK Cobra Virovitica).

Šest bodova u dvije utrke više su za prvo mjesto dnevnog programa ostvarili vozači KK Rijeka u ekipnoj konkurenciji, ispred AMKK Cobra Virovitica, koji su i dalje vodeći u prvenstvu ispred Riječana, za isti broj bodova viška.

Miroslav KRPAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!