Automoto

Vrbovečka Dubrava ugostit će treće natjecanje PH u autoslalomu

Sportnet • petak, 08.10.2021.
Vrbovečka Dubrava ugostit će treće natjecanje PH u autoslalomu

Treće natjecanje autoslaloma u vrbovečkoj Dubravi može biti presudno u ovogodišnjem prvenstvu...

Poslije Preloga i Mičevca, treće natjecanje sezone Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu, vozi se u Dubravi nadomak Vrbovca. Poslije dvije godine automobilisti se vraćaju na jednu od rijetkih urbanih staza u nas, trkalište što se priprema u samom mjestu, prolazeći kroz nekoliko ulica, ukupne duljine 1.082 metra, uz 30 slalom vrata i dodatna 24 čunja u nizu slalom vožnji.

Organizatoru natjecanja 2. Nagrada Dubrave 1094 – In memoriam Berislav Čegelj, zagrebačkom Autoklubu INA Delta, prijavilo se 38 vozačica i vozača iz 11 domaćih klubova. Suorganizator i pokrovitelj natjecanja, svojevrsni dobri domaćin je Općina Dubrava.

Dva dosadašnja natjecanja iznjedrila su u prvi plan uspjeh braće Tvrtka i Aleksandra Radovanovića iz AK Ina Delta, povratnike na staze poslije višegodišnje pauze. Nastupaju u jednom, vrhunski pripremljenom automobilu Peugeot 106 Proto i trenutno su lideri prvenstva, Tvrtko prvi s tri boda prednosti. Uz njih se ne smije zaboraviti niti trećeg u obitelji, najmlađeg Mateja Radovanovića, Aleksandrovog sina koji trenutno, vozeći Seat Ibizu Cupra, bodovno dijeli čelnu poziciju u konkurenciji juniora s Dariom Merlićem (AMK Zanatlija Zagreb), još jednim vrsnim mladim vozačem, izdankom slavne zagrebačke automobilističke obitelji.

U ukupnom poretku, s pobjedom na otvorenju sezone i mršava dva boda iz Mičevca, za vrh konkurira i jedan od najboljih domaćih tehničara među čunjevima Puljanin Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj), državni prvak iz 2019. godine, kada se zadnji put vozilo Prvenstvo Hrvatske u autoslalomu. Uz isto prezime vezuje se i njegova supruga Iva, s dvije pobjede u maloj zelenoj strijeli Autobianchiju A112 1.4, vodeća vozačica prvenstva, najtrofejnija žena za sportskim volanom u Hrvatskoj posljednje desetljeće.

Zanimljiv će biti i rasplet u grupama serija i sport. U prvoj vodeći je Goran Sruk (AK Dubrava Zagreb), ispred mladog Gian Karla Ciglara (AK Dugo Selo) i Ivana Kroflina (SAK Samobor). No, nakon propuštenog nastupa na otvorenju sezone, pobjedom u Mičevcu pojavio se i državni prvak Marko Mirosavljević (AK Pula-Rovinj) koji će zasigurno nastojati sustići zaostatak. U grupi Sport poredak je izjednačen ukupnom poretku, dok su u klupskoj konkurenciji na čelnu poziciju zasjeli članovi AK INA Delta, ujedno najbrojnija skupina sudionika i na subotnjem natjecanju, gotovo polovica ukupnog broja. O drugom i trećem mjestu odlučuju proteklih sezona državni prvaci SAK Samobor i AK Pula-Rovinj.

Subotnje jutro, od 8 do 9 sati rezervirano je za verifikaciju u Osnovnoj školi Dubrava, te tehnički prijam vozila u Parku vozača smještenom u Ulici Svete Margarete. Trening kreće u 10,30 sati, a prva od tri bodovne vožnje u 13 sati. Start je u Ulici Ante Starčevića, pored Autobusnog kolodvora. Svečano proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 18 sati.

Miroslav KRPAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!