Vodeni sportovi

Mirela Kardašević osvojila brončano odličje na Svjetskom prvenstvu u Turskoj

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 11.10.2021.
Mirela Kardašević osvojila brončano odličje na Svjetskom prvenstvu u Turskoj
Foto: Pixsell

Hrvatica Mirela Kardašević je na Svjetskom dubinskom prvenstvu u ronjenju na dah, koje se održalo u turskom Kaşu, osvojila brončanu medalju i postavila novi hrvatski rekord.

U disciplini CNF (ronjenje s konstantnim opterećenjem bez peraja) sa zaronom od 63 metra postavila je nacionalni rekord te osvojila medalju i na bazenskom i na dubinskom svjetskom prvenstvu.

"Bronca na svjetskom dubinskom prvenstvu je za mene veliki uspjeh, s obzirom da imam jako malo vremena za pripremanje dubine. Jedna sam od rijetkih ronioca koji se natječu u bazenu i dubini tako da sam prezadovoljna uspjehom koji sam postigla. Došla sam na ovo natjecanje bez očekivanja jer sam imala par ozljeda netom prije natjecanja. Najava koju sam napravila za disciplinu constant bez peraja (CNF) je bila konzervativna gdje sam se nadala da će biti dovoljna za postolje i na kraju je bila dovoljna. CNF je ujedno najteža i najzahtjevnija disciplina, no ja sam se pronašla u njoj i vjerujem da ću iduće godine ići još dublje u ovoj disciplini i boriti se za zlato – kako u bazenu tako i u dubinu", rekla je Mirela Kardašević.

Podsjetimo, na Svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah koje se održavalo u Beogradu u lipnju, Mirela Kardašević je osvojila tri medalje – jednu zlatnu i dvije srebrne. Ovo joj je osma medalja u karijeri sa Svjetskih prvenstava u ronjenju (dva zlata, tri srebra, tri bronce), a uz njih ima i dvije bronce s Europskih prvenstava. Mirela Kardašević je ujedno i nositeljica šest svjetskih rekorda.

FOTO: Sandra Šimunović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Vodeni sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!