Ostali sportovi

Tri njemačka grada kandidati za domaćinstvo utakmica NFL sezone

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 12.10.2021.
Tri njemačka grada kandidati za domaćinstvo utakmica NFL sezone
Foto: AP Images

Nacionalna liga američkog nogometa (NFL) priopćila je u utorak da su tri njemačka grada, Düsseldorf, Muenchen i Frankfurt, mogući kandidati za domaćine utakmica osnovnog dijela NFL sezone u budućnosti, ne navodeći od koje godine bi mogli krenuti s provedbom tog plana.

Utakmice osnovnog dijela sezone su ključan dio za povećanje naše navijačke baze u Njemačkoj, time što ćemo stvoriti još više uzbuđenja i povezanosti s našim sportom kod ljudi i unutar zajednica, izjavio je u priopćenju voditelj NFL-ova ureda za Europu i Ujedinjeno Kraljevstvo Brett Gosper te dodao:

"Snažan interes njemačkih gradova naglašava kakva je ovo fantastična prilika za domaćine, koju čine značajna gospodarska dobrobit, globalna prepoznatljivost te mogućnost pretvaranja u inkubator za rast navijačkog zanimanja za NFL", rekao je Gosper.

Nakon prve faze u kojoj su gradovi mogli izraziti interes za domaćinstvo utakmica NFL-a, vodstvo lige pozvalo je spomenuta tri grada da sudjeluju u drugoj, kandidacijskog fazi, u kojoj će se voditi opsežniji razgovori na temu domaćinstva.

"Moramo naći stadion koji je u potpunosti spreman podržati logističke zahtjeve NFL utakmice, želimo suradnju s lokalnim konzorcijem u koji bi bili uključeni predstavnici lokalne i regionalne vlasti, vlasnici stadiona, lokalni dionici te potencijalni komercijalni partneri. Želimo da ovo bude dugoročno partnerstvo", zaključio je Gosper.

NFL redovito održava utakmice osnovnog dijela sezone u Londonu još od 2007. i s tom praksom neće prestati. Prošlu nedjelju su na Tottenhamovom stadionu Atlanta Falconsi pobijedili New York Jetse s 27:20, a već u sljedeću nedjelju će na istom mjestu zaigrati Jacksonville Jaguars i Miami Dolphins, što će biti 30. londonska utakmica u povijesti NFL-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!