Automoto

Formula driver u Limskom kanalu

Sportnet • subota, 16.10.2021.
Formula driver u Limskom kanalu

Automobilistička sezona zašla je u intenzivni jesenji period, kada se, iz vikenda u vikend, širom Hrvatske održavaju natjecanja brojnih disciplina...

U najpropulzivnijoj domaćoj disciplini Formule driver, nakon utrka u Buzetu, na Učki i usponu na Klek nadomak Ogulina, slijedi 13. Nagrada Kanfanara 2021. u organizaciji Autokluba Poreč Motorsport, suorganizaciji AKORK Skok racing 1993 i pod pokroviteljstvom Općine Kanfanar. Staza, u izuzetnom pitoresktnom okružju Limskog kanala, duga je 3.500 metara, uz devet šikana usporenja duž dionice.

Međunarodno je natjecanje i boduje se za HAKS Kup, Prvenstva Auto i karting lige Zapad (Istarska i Primorsko-goranska županija) i Auto i karting saveza Istre, te zasebnu Nagradu organizatora – Prvenstvo Istarske rivijere, a prijavljeno je 146 vozačica i vozača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Austrije. Od tog je broja njih 64, iz 29 klubova, u bodovnom sustavu HAKS Kupa.

Tri su vozača ove sezone osvajala generalku, prvo Talijan Franco Giacomazzi (Lancia Delta Evo) u Buzetu, potom Pazinjanin Marino Poropat (AK Istra racing team) u Renault Cliu E1 na Učki, da bi uspon na ogulinskom Kleku pripao Zagrepčaninu Hrvoju Beliniću (AK Pula-Rovinj) u Renault Clio Cupu. U Limski kanal, kao vodeći stiže Gacomazzi s tri boda prednosti ispred Belinića, dok je Poropat, zbog odustajanja u Ogulinu, u debljem zaostatku od 18 bodova iza Talijana. Za očekivati je upravo njih u izravnom troboju za pobjedničko postolje. Među vozačicama ove sezone, s tri pobjede, dominira Slovenka Sanja Paradiž (Suzuki Cultus) ispred Ive Damarije (Pula-Rovinj) koja je tri puta bila druga, dok višegodišnja pobjednica FD-a među ženama Talijanka Romina Bressan (AK Buzet Autosport), s tri treća mjesta, upravo ima i treću poziciju. S dvije se pobjede, u konkurenciji juniora, i jednim drugim mjestom, na čelnoj poziciji učvrstio Karlo Pelicar (AKORK Skok Racing), dok se za drugo mjesto bore Renato Herc (AK RI autosport) i Matej Radovanović (AK Ina Delta Zagreb).

Ekipno je isto zanimljiva situacija, vodeći su članovi AK Pula-Rovinj ispred AK Buzet Autosport, dok na trećoj poziciji trenutno izjednačeni skor imaju AK RI autosport i pulski AMK No Traction.

Formula driver – 13. Nagrada Kanfanara 2021. dočekat će sudionike natjecanja već u subotu 16. listopada na verifikaciji i tehničkom prijemu od 15 do 18 sati, dok natjecateljski program u nedjelju počinje u 8:30 sati službenim treningom. Prva od tri bodovne vožnje kreće u 11:15 sati, a proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 19 sati.

Miroslav KRPAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!