Zimski sportovi

Hrvatski brzoklizači dobro startali u kvalifikacijama za ZOI

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 25.10.2021.
Hrvatski brzoklizači dobro startali u kvalifikacijama za ZOI

Od 21. do 24. listopada u Pekingu je održano natjecanje Svjetskog kupa u brzom klizanju na kratke staze, prvo u nizu od četiri kvalifikacijska natjecanja za predstojeće Zimske olimpijske igre...

Nastupilo je ukupno 102 klizačice i 130 klizača u tri pojedinačne i tri ekipne discipline. Hrvatsku su predstavljali Katarina Burić, Valentina Aščić, Maja Ivandić, Ivan Martinić i Martin Kolenc.

Najbolje rezultate u ženskoj konkurenciji ostvarile su Maja Ivandić osvojenim 25. te Katarina Burić 33. mjestom u disciplini 1500m, dok je kod klizača Martin Kolenc u istoj disciplini zauzeo 34. mjesto. Ostanak među prvih 36 mjesta u ovoj disciplini nakon sva četiri natjecanja kvalifikacijskog ciklusa značio bi i plasman na ZOI.

Zanimljivo je da i Maja i Katarina na natjecanjima svjetskih kupova nastupaju bez financijske potpore Saveza, pa je matični klub za naše brzoklizače pokrenuo i crowdfunding kampanju prikupljanja sredstava za troškove sudjelovanja na ovim natjecanjima i pokušaj plasmana na ZOI.

S obzirom da je ovo tek početak kvalifikacija i da su preostala još tri natjecanja u najjačoj svjetskoj konkurenciji, put do plasmana hrvatskim je reprezentativcima težak i neizvjestan, ali to istovremeno svima njima daje priliku za napredak i ostvarivanje dobrih rezultata u svim kvalifikacijskim disciplinama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!