Zimski sportovi

Zlatna pirueta prvi put u povijesti u Sisku umjesto u Zagrebu

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 25.10.2021.
Zlatna pirueta prvi put u povijesti u Sisku umjesto u Zagrebu

Zlatna pirueta, tradicionalno međunarodno klizačko natjecanje, ove će se godine po prvi put umjesto u Zagrebu, održati u Sisku, najavili su čelnici Hrvatskog klizačkog saveza i Grada Siska.

Budući da klizalište u zagrebačkom Domu sportova od potresa u Zagrebu nije u funkciji, 53. Zlatna pirueta održat će se od 8. do 11. prosinca u sisačkoj Ledenoj dvorani.

Kako je izjavila predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza i dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden, sisačka je dvorana novija i nije stradala u potresu, te je prevladala opcija da se natjecanje organizira u Sisku, umjesto da se ponovno odgodi.

"Uz pomoć Grada Siska i sisačkog Športsko rekreacijskog centra riješena su sva tehnička pitanja potrebna za organizaciju natjecanja, pa će i Siščani, prvi put imati priliku uživati u vrhunskom klizanju", rekla je Paliković Gruden.

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, je tijekom dogovora izrazila zadovoljstvo suradnjom Siska i Hrvatskog klizačkog saveza, te izrazila uvjerenje kako će Zlatna pirueta privući posjetitelje, ali i potaknuti mnoge Siščane da se bave sportovima na ledu.

Na ovom natjecanju, kako je najavljeno, očekuje se vrhunska konkurencija, budući da zbog pandemije, nije bilo kvalitetnijih klizačkih natjecanja, a klizačima je to prilika da potvrde norme za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u siječnju 2022. godine u Montpellieru.

Iako su u tijeku još pretprijave, očekuje se kako će u Sisak doći brojne delegacije, među kojima i iz SAD-a i Kanade. Istodobno će nastupiti i pet do sedam hrvatskih natjecateljica i natjecatelja među kojima i naš perspektivni sportski par Lana Petranović - Antonio Souza.

Također je u planu da se i Trofej zagrebačkih pahuljica od 3. do 5. veljače iduće godine održi u Sisku, pa su i pripreme za to natjecanje već počele.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!