Ostali sportovi

Predstavljen izgled medalja za ZOI u Pekingu

HINA, Matej Kačan • srijeda, 27.10.2021.
Predstavljen izgled medalja za ZOI u Pekingu
Foto: AP Images

Ostalo je točno 100 dana do početka ZOI u Pekingu pa su organiztori ogrukli broj iskoristili za predstavljanje izgleda medalja za natjecanje...

Točno 100 dana ostalo je do početka Zimskih olimpijskih igara u Pekingu (4.-20. veljače 2022.), a organizatori su tim povodom predstavili izgled medalja koje će biti dodjeljivane na njima.

Medalje će simbolizirati ulogu Pekinga kao prvog grada koji će ugostiti i ljetne i zimske Igre, a nazvane su Tong Xin, odnosno "zajedno kao jedno". Sastoje se od pet krugova koji podsjećaju na tradicionalne kineske privjeske od žada, ali su i simboličan prikaz olimpijskog duha. Prilikom izrade medalja zadržan je njihov klasični izgled te je zadržano načelo jednostavnog oblikovanja.

Na prednjoj strani medalje ugraviran je olimpijski simbol pet krugova, engleski natpis "XXIV Olympic Games Beijing 2022" te simboli snijega, leda i snježnih pahulja, dok su na stražnjoj strani logotip Igara, njihovo puno ime na kineskom pismu te ime discipline za koju je svaka pojedina medalja namijenjena.

Osim predstavljanja izgleda medalja, organizatori su obećali kako će Igre biti "jednostavne i sigurne" najavivši kako će svi sudionici biti svakodnevno testirani na virus COVID-19 te će biti smješteni u tri "balona". Prvi će se nalaziti u samom gradu Pekingu, drugi blizu Kinskog zida, a treći sjeverozapadno od Pekinga u provinciji Hebei.

Za razliku od ovogodišnjih ljetnih OI u Tokiju koje su održane u potpunosti bez prisustva gledatelja, tijekom ZOI u Pekingu bit će dopušten ulaz lokalnom stanovništvu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!