Ostali sportovi

Pariz razmatra otvaranje OI 2024. u centru grada

HINA, Matej Kačan • nedjelja, 31.10.2021.
Pariz razmatra otvaranje OI 2024. u centru grada
Foto: AP Images

Organizatori Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine otkrili su da razmatraju jednu novost. Igre bi mogle biti otvorene u centru grada, a ne tradicionalno na stadionu...

Tony Estanguet, predsjednik organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Parizu 2024., rekao je 1000 dana prije početka Igara kako planiraju svečano otvaranje Igara 26. srpnja održati samom centru francuske prijestolnice, a ne na olimpijskom stadionu, kako je uobičajeno.

"Imamo još puno posla. Imamo još puno toga za koordiniranje, na primjer, s međunarodnim industrijskim udruženjima, uključujući detaljan program Igara", rekao je Estanguet, bivši trostruki olimpijski i peterostruki svjetski prvak u kanuu na divljim vodama u intervjuu za francusku javnu televiziju.

Očekuje se da će konačan odgovor o lokaciji svečanog otvaranja Igara biti poznat do kraja godine, a jedna od predloženih opcija je i obala rijeke Seine.

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach bio je među onima koji su pozdravili ideju otvaranja u središtu Pariza. Godine 2018. otvorene su Olimpijske igre mladih u središtu argentinske prijestolnice Buenos Airesa, a Olimpijske igre obično su započinjale svečanošću na stadionima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!