Vodeni sportovi

Martin Sinković pobjednik u skifu na prestižnoj regati u Torinu

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 08.11.2021.
Martin Sinković pobjednik u skifu na prestižnoj regati u Torinu

Trofej Silver Skiff, namijenjen je pobjedniku prestižne daljinske regate samaca, koja se održavala proteklog vikenda u Torinu. Na 11 km dugoj stazi rijeke Po, nastupilo je oko 800 sportaša, a Martin Sinković je pobjednik u muškoj kategoriji i sveukupni pobjednik...

U daljinskoj regati od 11 km na rijeci Po, ovogodišnji pobjednik utrke u samcima je Martin Sinković, pa je tako trofej i dalje ostao u obitelji Sinković. Od 2014. godine Martin je osvojio pet naslova od kojih četiri u nizu, a jedan preostali je osvojio Valent Sinković. Martin Sinković je prvi put slavio 2014., 2015. pobjedu je odnio stariji brat Valent, a onda je 2016. godine započeo Martinov niz. U svakoj održanoj utrci od tada - 2016., 2017., 2019. i 2021. trofej je završio u njegovim rukama, dok se 2020. regata nije održala zbog pandemije.

"Super je bilo nakon jedne godine stanke ponovno doći na SilverSkiff. Vrijeme je bilo super, točno kako treba za daljinsku regatu – prohladno i sunčano. Ponovno sam pobijedio i baš sam zadovoljan rezultatom i izveslanim vremenom. U cilj sam ušao s vremenom 40:27.324, što je 10 sekundi od rekorda staze – nije moje najbolje vrijeme, ali nije ni daleko tako da sam baš zadovoljan. To je dobar pokazatelj da smo i u ovoj sada, recimo već novoj sezoni poslije Olimpijskih igara u jako dobroj formi i vjerujem da ćemo to i sljedeće godine pokazivati dalje na natjecanjima. Žao mi je što brat nije bio, ali vjerujem da će se brzo oporaviti. Konkurencija je bila dosta jaka, bio je tu Nizozemac iz dubla koji je bio drugi na Olimpijskim igrama, jedan iz četverca skul koji je bio olimpijski pobjednik, par dosta jakih lakića iz Italije koji su bili drugi i treći, tako da sam prezadovoljan, uživao sam tamo u gostoprimstvu i u utrci", rekao je Martin Sinković.

"Valent Sinković odustao je od nastupa na regati, razlog je bol u rebrima koja se pojavila za vrijeme priprema u Šibenskom zaljevu. Cilj je spriječiti sve moguće poteškoće i prevenirati potencijalnu ozljedu kako ista ne bi stvarala veće probleme u daljnjim pripremama, pa je u dogovoru s trenerom Bralićem donesena odluka da Valent neće nastupiti na daljinskoj regati", izjavila je Kiti Iveta, glasnogovornica braće Sinković.

Novozelanđanin Drysdel drži rekord ove staze iz 2007. godine (40:18.500).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!