Ostali sportovi

Hrgović: 'Trebam bolje borbe kako bih napredovao, Babić samo previše priča'

Matej Kačan • nedjelja, 05.12.2021.
Hrgović: 'Trebam bolje borbe kako bih napredovao, Babić samo previše priča'
Foto: AP Images

Filip Hrgović brzoje sredio Emira Ahmatovića, a nakon borbe još je jednom progovorio o želji za jačim suparnicima, kao i o rivalstvu s Alenom Babićem...

Nakon što je prekidom u trećoj borbi svladao Emira Ahmetovića, hrvatski teškaš Filip Hrgović dao je svoj komentar na meč te je još jednom zavapio za jačim protivnicima sljedeće godine.

"Od prvog zvona sam osjetio da nije na mojoj razini. Nema tu moć i brzinu, vještine. Znao sam da je pitanje vremena kad ću ga poslati na pod pa nisam žurio. U prvoj rundi išao sam lagano, u drugoj je već išao na pod i znao sam da je gotov u trećoj ili četvrtoj."

Ahmatović je ipak uspio zadati pokoji udarac Filipu. No, nije ga uzdrmao, a Hrgović je otkrio i da nije pretjerano oprezan u ovakvim borbama.

"S ovakvim protivnicima nisam pretjerano oprezan jer znam da nemaju snage da mi stvore neku prijetnju. Zato primam nepotrebne udarce, možda nije pametno, ali tako je", koji je još jednom ponovio da se i on bolje bori kad je protivnik bolji:

"Naravno. Zato želim dobre borbe, želim da ne spavam deset dana prije borbe i onda ćete vidjeti pravog El Animala. 10-12 rundi, želim pokazati sav svoj rad."

Jedan od tih jačih suparnika mogao bi biti i Zhilei Zhang koji je izazvao Hrgovića javno. Progovorio je Filip i o mogućem meču s Alenom Babićem.

"Izazvao me javno, ja sam pristao. Eddie Hearne ga je spominjao i nadam se da će to biti borba za IBF obveznog izazivača. Babić je samo retardiran, previše priča. Završio bih ga prije nego Emira. On je rival samo kod priče, može pričati do sutra. No, u ringu to nije rivalitet, nema toliko kvaliteta da mu bude ikakva prijetnja."

Za kraj je Hrgović još jednom zavapio za jačim suparnikom, kazao je da u ovakvim borbama uopće ne napreduje.

"Ništa ne naučim iz ovako lakih borbi. Ne mogu poboljšati svoje vještine u ovakvim borbama, trebaju mi dobre borbe. Ovakve mečeve sam imao prije deset godina u amaterskom boksu, čak i teže. Moram napredovati, trebam dobre protivnike kako bih naučio i došao u bolje pozicije, tako borac napreduje", zaključio je Filip.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!