Zimski sportovi

Kostelić: 'Žao mi je što muški slalom na Sljemenu nije održan dan ranije'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 09.01.2022.
Kostelić: 'Žao mi je što muški slalom na Sljemenu nije održan dan ranije'
Foto: Pixsell

Ivica Kostelić smatra kako je slalom skijaša na Sljemenu mogao biti održan i to u prvotnom terminu. I sam potvrđuje kako je vozio u Svjetskom kupu i na lošijim stazama...

Ivica Kostelić smatra kako nije bilo razloga za grube riječi nakon sljemenskog slaloma i uvjeren je da se utrka mogla održati čak i dan ranije kada je FIS odlučio da se prebaci za 6. siječnja.

"Žao mi je što se to dogodilo, šteta što utrka nije održana dan ranije. Izgleda da je čovjek koji odlučuje bio pod pritiskom sa svih strana i nisam siguran da se dobro s tim nosi. Bilo je i lošijih staza u Svjetskom kupu od ove zagrebačke, sigurno se mogu sjetiti njih četiri-pet što znači da ih je bilo i više", kaže Kostelić za Večernji list.

Kostelić je 2005. godine u Bormiju upao u rupu na stazi na Svjetskom prvenstvu i izletio, a na identičnom mjestu otpao je i Kalle Palander.

"U Zagrebu su protumačili kao da je utrka otkazana zbog sigurnosti skijaša. Danas puno skijaša traži savršene uvjete i zaleđene staze iako upravo one imaju veću akumulaciju stresa za tijelo. Po meni najbolji bi trebali voziti na svim stazama, posebno u slalomu koji je najmanje opasan. Ako trenirate u savršenim uvjetima, onda vam je sve drugo opasno."

Kostelić smatra i kako FIS mora više preuzimati odgovornost, a ne je prebacivati samo na organizatora.

"Predstavnici FIA-a imaju autoritet i moraju ga pokazivati, ali nemaju nikakvu odgovornost, sav rizik je na organizatoru i to nije fer. Nemam ništa protiv Coudera, on je ugodan čovjek i normalan, ali nisu svi poslovi za sve."

Isto tako, zagrebačka utrka je pod velikim povećalom. "Ne mogu tvrditi da smo nekom trn u oku, ali nije isključeno. Imamo puno otežanih okolnosti, brdo je nisko i uvijek se napravi odličan posao. Da nije organizacijska razina ovako visoka, već bi netko preuzeo naš termin. Sigurno smo pod većim povećalom nego neke druge utrke."

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!